Draamakuningattaren matkassa

Kevät on täällä :)

23.03.2007 21.12 -

Aivan mahtava  ilma kun pääsin duunista. Lämmintä ja keväistä. katupöly kiusaa hieman muttei sekään onneksi vielä paljoa häiritse. Töissä meni  kaikki jotenkin ihan  reisille taas ja  lasken vaan viikkoja/päiviä lomaan. Mies oli hakenut pimun ja olivat mua vastassa puolessa välissä matkaa. Kivaa. Kotona oli imuroitu ja pesty lattiat joten mulle jäi vain tavaroiden siivous paikalleen sillä huomenna tulee vieraita. Suomen Posti osoitti taas nopeutensa sillä eilen vein Ogelin postiin kirjeen ennen viittä ja jo tänään iltapäivällä vastaanottaja oli saanut sen. Huippua! Nyt katsomaan kuinka hukata kundi 10 päivässä-varmaan kunnon epätoivoista katsottavaa mutta jos on huono niin sit vaihtuu kanava. Anoppikin soitti ja huomenna aamusta pitäis lähteä Ikeaan. Mahtaa olla taas muilla hauskaa kun meidän temperamentinen pikkulikka, vähintään yhtä temperamentinen äitinsä ja anoppi olllaan liikenteessä lauantaina ja Ikeassa jossa on miljoona muutakin. Toivottavasti toi likka käyttäytyy ja ei hajoita mitään.
Ai niin tarhassa oli taas kaveri potkinut ja hakannut ja meidän ujo piimä oli uskaltanut pitää puolensa, käskenyt häntä pyytämään anteeksi ja kertonut aikuisillekin asiasta. Aikuiset olivat käskeneet potkivan likan sisälle miettimään mutta tämäpä ei ollut totellut. Se mua tässä monikulttuurisessa päiväkodissa nyppii että antavat eri kulttuurista olevien lasten tehdä mitä vaan ja niitä pentuja ei saada kuriin millään (hakkaavat ja potkivat likkaa ja muitakin joka päivä) mutta mulle kyllä sanotaan että likkas pomottaa (määräilee) kavereitaan liikaa johon kylläkin sanoin että hyvä kun pitää puolensa. Jos joku tässä elämässä ei kestä toisen pomottamista niin sitten sanoo siitä tai alistuu siihen. Sen sijaan toi hakkaamis/potkimiskäyttäytymismalli sucks ja varmaan näissä ko. kodeissa vanhemmatkin näin toimivat kun lapsetkin tietävät sillä saavansa tahtonsa läpi = nujerretaan muiden lasten tahto potkimalla niitä jos ne ei tottele mua.

Tämä äiti käy taas hieman lämpöisenä. Toisissa perheissä kuri sanakin taitaa olla vain vitsi. Meillä ei. Likka tänään oli tottelematon ensin isälleen, sitten väitti, että mä häntä löin jolloin pääsi jälleen arestiin ja sitten lopuksi hakkasi mua nukella. viimeisessä riitti pelkkä uhkaus arestista niin tuli jo anteeksi pyyntö samantien. Me ollaan varmaan liiankin tiukkoja välillä monen mielestä mut mua ei mikään niin riso kuin se et lapset tulee vieraidenkin silmille siks ettei kotona ole välitetty opettaa mikä on oikein ja mikä väärin ja ei olla pidetty kuria. Ruumiillista kuritusta me ei todellakaan hyväksytä kumpikaan ja toisen mummin kanssa siitä on oltu isossa riidassakin jo mut ihan sama. Nykyään asia ilmeisen selvä molemmille mummoille et arestiin saa laittaa ja pitää laittaa pyytämään anteeksi tms mut luunappia ei anneta/tukistaa/lyödä tai hakata ei tosiaankaan saa. Asia pitää saada selväksi muuten.

Huomen illal tulee mun sisko ja hänen miehensä syömään hyvää ruokaa. Kiva nähdä niitäkin pitkästä aikaa kunnolla! Ensin meinasin et meen Alkoon mut mies ei voi juoda kun menee yöks taas töihin joten taidetaan olla vesilinjalla ja ottaa siskon kanssa jälkkäriks jotain liköörii snadisti. Sunnuntaina ollaa koko perhe vapaalla eikä tehdä muuta kuin ulkoilla.

Stockan Hullut Päivätkin on taas ens viikolla ja siel oli pari mielenkiintost juttuu mut ei tiedä jaksaako sitä lähteä jonottamaan sinne hulluuteen. Sielllä kun menee kaikkeen turhaan tönimiseen ja änkemiseen hermot sekä rahat aina ihan muuhun kuin mitä ajatteli ostavansa. Taidan jättää väliin niin mieskin on tyytyväisempi :)

ja tärkein asia 10 viikkoa siihen kun me lennetään kohti Barcaa. Yes.
niin ja sellanen ikävä juttu et mun ihana HIM on Metallican heinäkuisella keikalla lämppärinä. Nyt syö mua SIKANA etten saanut lippuja sinne :(

Kommentit

ulla (anon, 23.03.2007 22.33)

hei annina, oletko ajatellut, että niin monenlaisia kuin on meitä ihmisiä, niin varmaan yhtä monenlaista tapaa on pitää kuria kotona. ja luulempa että tyyli riippuu ihmisten erilaisuuden lisäksi myös paljon lapsen luonteesta.

Annina (24.03.2007 19.22)

Juu on toki monenlaisia ihmisiä ja tapoja kurin pitoon mutta mielenkiintoista jos ei jopa ärsyttävää on se, että ne hakkaavat penskat on AINA samoja joista tyttö itkee kotona. silloin mä ajattelen ettei kurinpito ole niiden lasten kotona ihan kohdallaan..
toki jokaisen lapsi/lapset tuota harrastavat, minunkin eikä se ollut tässä pointtina vaan se, et toiset vaan antaa lastensa hillua miten vaan. Kyllä temperamentisia lapsiakin saa komentaa ja pitääkin jos potkivat/hakkaavat muita :)

mari (anon, 26.03.2007 20.39)

Pakko munkin kommentoida tätä kuri asiaa. En usko, että maahanmuuttajalapset näkevät välttämättä kotonansa tappelua tai potkimista, vaan tulevat todennäköisesti niin ongelmaisista perheistä (mm. kieliongelmia, sopeutumisongelmia uuteen kulttuuriin etc.) ja sen vuoksi oireilevat päiväkodissa noin, kuten kerrot. Työni puolesta tiedän näistä asioista hieman, enkä usko todellakaan että kaikki näkevät kotonansa potkimista.

Annina (anon, 26.03.2007 20.52)

voi toki olla Mari osittain näinkin miten kuvailit. Molemmissa perheissä joiden lapset potkivat/hakkaavat muita toinen vanhemmista on suomalainen joten kieliongelmia/sopeutumisongelmia ei täysin voi pitää syynä. laajemmalti ongelma tuolla on siinä että kaikilla samat säännöt ja kuitenkaan kaikkien kohdalla sitä ei noudateta vaan esim. joidenkin lapset tulevat ilman vanhempia hoitoon sisarusten kanssa jne. Pikku hiljaa alkaa ärsyttämään kun 4 vuotiaskin jo tietää että tietyt lapset vaan riehuvat, potkivat ja tekevät kiellettyjä juttuja mut kuri taitaa heille olla löysempi tai sit heitä ei saada tottelemaan jolloin tämä myöskin epäreilua ei potkiville lapsille jotka istuvat miettimässä jostain ns.pienemmästä.

mari (anon, 28.03.2007 00.14)

Ai, jos lapsilla toinen vanhempi suomalainen, niin eihän kyse silloin olekaan maahanmuuttajalapsista vaan suomalaisista lapsista. Olin itse käsittänyt asian väärin. Toisaalta käytit itsekin termiä "eri kulttuurista oleva", mitä nämä lapset eivät kuitenkaan mun mielestä ole, jos ovat syntyneet Suomessa ja toinen vanhemmista on ulkolainen. Heidän perheensä on monikulttuurinen, mutta lapset ovat kasvaneet suomalaisessa kulttuurissa ja näin ollen ovat suomalaisia käsittääkseni. Totta kai heitä pitäisi koskettaa samat säännöt kuin muitakin lapsia. Oletko ajatellut kysäistä asiasta päiväkodissa, vaikka vaan ohimennen, että kuinka on mahdollista, että aina samat lapset esiintyvät oman lapsen puheissa "pahantekijöinä"?

Annina (anon, 28.03.2007 10.47)

No mä en tiedä kauanko lapset ovat Suomessa asuneet ja onko heillä minkä maiden kansalaisuus, tiedän vain, et molemmat lapset puhuvat suomea mutta toinen vanhemmista molemmissa perheissä on ulkomaalainen. toisen lapsen äiti Afrikasta, toisessa perheessä en tiedä mistä pojan isä on. sori siis mun sekavan oloinen selostus mut en ole perhesuhteista aivan varma tämän pojan kohdalla. olen asiaa ottanut puheeksi päiväkodissa muttei juuri mitään asiaan ole vastattu. ilmeisesti pitää puhua suoraan jälleen lasten nimillä et mikä täällä on ongelmana. Sitä vaan helposti ihmiset heti ajattelee, että mun lapset ja naapurin kakarat jos näitä asioita tuo esille vaikkei se ollut mun pointti vaan se ettei säännöt oo ihan samat kaikille.

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu