Draamakuningattaren matkassa

Erikoinen herätys, jännittävä päivä muutenkin!

19.10.2007 19.14 -

Maanantaiaamuna olin suihkussa kaikessa rauhassa, kylpyhuoneen ovi kävi ja likka seisoi ovella naama aivan veressä, samoin yöpuku. Naama oli tosi hurjan näköinen ja likka aivan hämillään,uninen ja ihmeissään, että mitä on käynyt. Riisuin tytöltä univaatteet pois, pyysin häntä tulemaan kanssani suihkuun kunnes huomasin, että likan silmät menevät ylös alas ja luulin hänen pyörtyvän joten tyhjensin kiireesti lähellä olevan jakkaran johon sain hänet istumaan. Vaikka tajusin, että verta tulee nenästä niin en silti meinannut tajuta, että verta vaan valuu ja häntä ei satu mihinkään. Verta oli niin paljon, että kyselin häneltä oletko lyönyt pääsi johonkin, sattuuko johonkin jne.Hetken kuluttua huomasin, että veri valuu edelleen toisesta sieraimesta. Tytön pää siis taakse ja avuksi käsipyyhe. Kun sain verenvuodon vihdoin loppumaan aloin miettimään miltäköhän likan sänky mahtaa näyttää.. Tyyny  oli täynnä kämmeneni kokoisia verilänttejä, samoin verta oli lakanassa, pussilakanassa, lattialla jne. Kaikki suihkun kautta pyykkitelineelle päiväksi ja toivoin, että tahranpoistoaine auttaisi niihin. Likka oli mennyt meidän sänkyyn makaamaan peiton alle ja hymyilikin jo. Soitin miehelle ihmetellen asiaa, hieman huolissani kylläkin jota yritin olla näyttämättä likalle. Mies sanoi olevan aivan täysin normaalia, että lapselta vuotaa verta nenästä. Siinä meni suurin osa mun huolehtimisia sillä olin luullut ettei kyseinen voimakas verenvuoto ole noin pienellä normaalia. Itselläni kun on tullut verta nenästä vasta aikuisiällä ja sitä tulee pari kertaa vuodessa järjettömät määrät kerralla :(

Ihmeellistä kyllä pysyin kyseisen tapahtuman aikana itselleni varsin epätavallisen rauhallisena, en huutanut, en korottanut ääntäni vaan puhuin hyvin rauhallisesti ja toimin koko ajan jotta tyttö ei säikähtäisi minua. Näin tietysti pitäisi aina toimia, mutta mun vilkas mielikuvitus ja huolehtiva luonne yleensä takaa sen, etten aina muista ottaa iisisti.

Töissä ihan hullun kiirettä. matkustin bussilla Töölöön ja tapasin Mehiläisen edessä lopun perheen. Edessä oli tytön hammastapaturman tarkistuskäynti. Likka ujosteli jälleen hieman joten hän sai istua vaaleanpunaisessa hammaslääkärintuolissa isin sylissä kuten aina ennenkin. Hampaat olivat hienot, toinen etuhammas on lähtenyt menemään vinoon ja puuttuvan hampaan kolo on jälleen mennyt kasaan. Saatiin lähete röntgeniin, kuvien otattamisen jälkeen mennään parin viikon päästä teetättämään muottia levityskojeeseen joka sitten tulee tytön suuhun öiksi leventämään liian pientä koloa suussa jotta rautahammas mahtuu siihen joskus tulemaan. Mikään miellyttävä tämä operaatio tuskin tulee olemaan, mutta tiedossa se on ollut kaikki nämä 4 vuotta ja pakkohan se on vaan hoitaa. Käytiin Ympyrätalon Rossossa syömässä, mies kävi pesemässä auton ja kaupassa sillä aikaa kun odotteli meitä. Kello oli kahdeksan kun päästiin kotiin. Mies meni melkein suoraan nukkumaan, likka söi iltapalan ja sit sänkyyn. Koti taas ihan sekaisin mutta joku toinen ilta sitten lisää kotitöitä.

Kommentit

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu