Draamakuningattaren matkassa

Joulunalusviikko

30.12.2007 18.41 -

Synttäreistä selvittyämme aloimme hoitamaan viimeisiä lahjoja, joulua varten juttuja ja  tietenkin odottamaan jo joulua ja lomaa. Kävin maanantaina pitkästä aikaa itsekseni kaupoilla ja ostin pari paitaa itselleni sekä miehelle kaulaliinan. Kerrankin olin ostamatta likalle mitään. Mies kävi tiistaina hoitamassa äitinsä, kummipoikansa ja mun isän joululahjat. Lahjoja on tytölle jo melkoinen määrä vaikkei olla itse ostettu toiveiden mukaisesti kuin yksi lahja. Aiemmin hankkimia oli aika monta pakettia, mutta näistä ei mikään onneksi ollut lelu.
Keskiviikkoaamuna saimme ylpistellä ja nieleskellä ison prinsessamme joulujuhlassa. Likka esiintyi taas ryhmänsä kanssa ja kaikki sujui oikein kivasti. Tänä vuonna en juhlassa edes itkenyt, yleensä näin käy joka vuosi jo juhlan alkupuolella.
Huomasin, että olin hermoillut, miettinyt ja huokaillut lapsen synttäreiden vuoksi niin kauan ja paljon, että stressi taitaa olla päällä vieläkin. Samoin se, että miten me joulun vietämme j a siitä onkin sitten tapeltu kaksi iltaa miehen kanssa. Yritin kertoa, että tiedän, että meitä odotetaan mun äidille, likka odottaa lähes tulkoon kaikkia meille ja ihan koko aattoa ei tekisi mieli reissata paikasta toiseen varsinkin julkisten varassa. Alkoi jo ahdistamaan koko pyhät ja ilmoitinkin miehelle, että ensi vuonna tyttö saa Mäkkärisynttärit maksakoon mitä tahansa ja joulu ollaan ulkomailla tai edes jossain reissussa jotta mun ei tarvitse tehdä joulunkaan eteen mitään.

Torstaina oli pitkä palaveri aamun alkuun tj.n kanssa ja jäi ihan kiva fiilis tästä palaverista. Olin aamulla ostanut savustetun kalkkunan jouluksi, mutta päivällä sainkin sitten asiakkaalta kiitokseksi perinteisen viljakinkun. Illat sujuvat siten että yritän laittaa kotia joulukuntoon. Kuusi meillä on ollut sisällä jo monta viikkoa, suurin osa lahjoista on paketoitu ja vähäiset koristeet jo paikoillaan sisällä. Joulu saa kohta jo tulla. Sää on kovin syksyinen, kuten on ollut koko alkutalven eli plussaa, sadetta ja välillä kuivaa mutta pakkasta ei ole ollut moneen viikkoon. Lunta ei ole luvassa tänäkään jouluna joten musta ja pimeä aatto on tulossa.

Perjantaina menin hakemaan likkaa aiemmin hoidosta ja siellä olikin jotain varsin ihmeellistä meneillään. Likan ryhmän yksi ope itki ihan täysillä aivan yht'äkkiä, yksi äiti kävi kovin kuumana ja oli henkilökunnan mielestä haukkunut heidät pystyyn vain siitä syystä etteivät lapset olleet iltapäivällä ulkona. tiedä sitten mikä on totuuus mutta siellä oli sellainen härdelli menossa että mielessä kävi todella vahvasti että tänne en tyttöä enää tuo kun ei täällä ole aikuisilla mitään auktoriteettia ja pennut riehuvat miten sattuu. Aikuisten vastuullahan he toki ovat päivähoidossa ollessaan mutta kyllä valitettavasti joistain lapsista vaan huomaa, ettei ole kotona rajat kohdallaan jopa niin,ettei niitä ole ollenkaan... Mälsää aloittaa loma siten että hoitopaikassa on täysi kaaos ja itselle jää todella epämääräinen olo että ylireagoinko vai pitäisikö tietää enemmän...

Kommentit

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu